Mario Aerts verwacht een sterk scorend Lotto: "Beter gewapend dan vorig jaar"

Mario Aerts verwacht een sterk scorend Lotto: "Beter gewapend dan vorig jaar"

In de Ronde van Italië heeft Lotto-Soudal via Caleb Ewan al een ritzege beet, maar ook elders wil de Belgische wielerformatie goed voor de dag komen. In het eerste weekend van de Hammer Series bijvoorbeeld. Mario Aerts koestert toch wel enige verwachtingen.

De Belgische sportdirecteur is ervan overtuigd dat Lotto-Soudal zijn mannetje kan staan op de verschillende fronten. "Vooral in de klimrit starten we met een sterk team met onder andere Tim Wellens, Bjorg Lambrecht, Carl Fredrik Hagen en Sander Armée. Tijdens de sprintetappe hebben we met Lawrence Naesen ook een snelle renner in de ploeg."

Deze vijf renner moeten in Stavanger een goed resultaat in de wacht kunnen slepen. Na twee dagen vooraan staan in het puntenklassement, is primordiaal om voor de hoofdprijs te kunnen koersen. "Ons hoofddoel is om zondag te kunnen aantreden in de A-finale. Ik denk dat we beter gewapend zijn dan vorig jaar."

KORT EN SPANNEND CONCEPT

Mario Aerts mag toch wel beschouwd worden als één van de grote voorstanders van de Hammer Series. "Ik ben tot nu toe bij elke editie aanwezig geweest en ik hou van het concept. Het is kort en toch spannend van begin tot einde. Alle renners waarmee ik erover praatte, waren ook enthousiast."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties