'BORA-hansgrohe gaat voor sprinter van Deceuninck-Quick.Step indien Sam Bennett vertrekt'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
'BORA-hansgrohe gaat voor sprinter van Deceuninck-Quick.Step indien Sam Bennett vertrekt'
Foto: © photonews

Sam Bennett is mogelijk aan zijn laatste maanden bezig bij BORA-hansgrohe. Om de Ier te vervangen kijkt de Duitse WorldTour-ploeg in de eerste plaats naar ... Elia Viviani.

Sam Bennett is na dit seizoen einde contract bij BORA-hansgrohe. De Ier is door de opmars van de Duitse kampioen Pascal Ackermann niet altijd de tweede sprinter na drievoudig wereldkampioen Peter Sagan en was bovendien misnoegd omdat hij niet mee naar de Giro mocht. Daar was Bennett vorig jaar nog succesvol, maar deze keer koos de ploeg dus voor diezelfde Ackermann. 

BORA-hansgrohe maakt zich dus op voor een vertrek van Bennett en een potentiële vervanger zit bij Deceuninck-Quick.Step. Volgens La Gazzetta dello Sport wil het team Elia Viviani wegplukken bij de ploeg van Patrick Lefevere.

De Italiaanse kampioen is einde contract, maar kon in de afgelopen Giro niet overtuigen. Al zag hij wel een ritzege door de neus geboord na een deklassering in de derde etappe. In de Tour volgt mogelijk wel nog een herkansing. De ploeg van Sagan wil hem bovendien een riant salaris van 2 miljoen euro aanbieden. 

Bennett zelf zou dan weer aanbiedingen hebben van Movistar en Team Ineos. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties