Evenepoel legt uit wat de grootste aanpassing was sinds overgang naar de profs
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Hoe heeft Remco Evenepoel de overgang van junior naar prof beleefd?

Evenepoel legt uit wat de grootste aanpassing was sinds overgang naar de profs
Foto: © photonews

De overstap van de juniorencategorie naar de profs valt zeker niet te onderschatten. Remco Evenepoel was nog geen 20 toen hij de stap zette naar Deceuninck-Quick Step.

In een interview met Hammer Series legt het 19-jarige talent uit wat voor hem de grootste aanpassing was, het grootste verschil tussen zijn leven als beloftevolle renner en prof zeg maar.

"Vorig jaar zat ik nog op school en was ik overdag steeds bezig", legde Remco Evenepoel uit. "Maar nu heb ik plots zeeën van tijd. Ik sta op en kan voor het ontbijt een klein tochtje maken met de fiets. Dan eet ik iets en kan ik weer vertrekken."

Hoofd leegmaken

"In mijn schooltijd was mijn dag voorbij na het trainingsritje in de namiddag, maar nu kan ik er om drie of vier uur al mee ophouden. Meer heb ik niet te doen. Dan moet je slim zijn op het vlak van recuperatie. In het seizoensbegin maakte ik wat foutjes wat dat betreft, door niet genoeg te rusten."

Gelukkig krijgt Evenepoel af en toe wat goede raad van zijn meer ervaren ploegmaats. "Je moet een familie en goede vrienden hebben waarop je steeds kan terugvallen. Voor de rest moet je ook niet altijd thuis blijven als je niet moet fietsen. Even het hoofd leegmaken en niet aan fietsen denken", besloot Evenepoel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties