Exit Caleb Ewan: "Met twee ritoverwinningen heb ik de verwachtingen overtroffen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Caleb Ewan kan met een gerust gemoed aan de voorbereiding op de Tour beginnen

Exit Caleb Ewan: "Met twee ritoverwinningen heb ik de verwachtingen overtroffen"
Foto: © photonews

Met twee overwinningen op zak heeft Caleb Ewan de Giro d'Italia met een uitstekend gevoel verlaten. Er komen nog amper sprintetappes aan en dus gaat de Australiër zich na een korte rustpauze voorbereiden op de Tour.

Voor de Australische pocketsprinter werd het zijn meest succesvolle grote ronde ooit. "Ik ben blij dat ik naar de Giro gekomen ben", vertelt Ewan bij zijn team. "De opeenvolging van de lange en soms pittige ritten zal me conditioneel goed gedaan hebben. Uiteraard verlaat ik de Giro met een zalig gevoel. Ik begon aan de Ronde van Italië met als doel één etappezege te bemachtigen."

ZIjn missie is dus meer dan geslaagd. "Met twee ritoverwinningen heb ik die verwachtingen overtroffen. Daarnaast ben ik ook heel tevreden met hoe het team heeft gereden. Ik ben zeven keer in de top vier geëindigd. Op dag twee was onze lead-out perfect, twee dagen later in Frascati werd ik geklopt door een sterke Carapaz en in Pesaro op dag acht was het voor de eerste keer prijs."

De sprinttrein van Lotto Soudal heeft dus zijn werk gedaan. "Deze Giro was ook heel belangrijk om de samenwerking met Jasper De Buyst en Roger Kluge te optimaliseren, en daar hebben we zeker de kans toe gekregen. Ik moet ook zeggen dat de rest van de ploeg heel goed heeft samengewerkt", aldus Ewan.

Zware ritten

"Het lijkt me niet onlogisch dat de sprinters de Giro vroegtijdig verlaten. Vanaf nu komen er quasi alleen nog zware etappes aan, geen spek voor onze bek. Ik denk dat de organisatie verkiest dat de beste sprinters aan de start staan, ook al rijden ze de Giro niet uit, maar op die manier krijgen de vlakke etappes wel een mooie strijd. Nu neem ik enkele dagen rust en daarna vertrek ik op stage om de Tour voor te bereiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties