Giro te saai? "De organisatie wil Viviani, Gaviria en Ewan op het podium. Niet Tosh Van der Sande"
Redactie
| 0 reacties

Tosh Van der Sande begrijpt dat er in eerste deel Giro zoveel sprintkansen waren

Giro te saai? "De organisatie wil Viviani, Gaviria en Ewan op het podium. Niet Tosh Van der Sande"
Foto: © photonews

Saai, saaier, saaist. Met alle respect voor de renners zelf, maar een boeiende Giro was het tot dusver zeker nog niet. Met dank aan de lange etappes. En het feit dat bergen ontbraken. "Logisch", vindt Thomas De Gendt.

Meerdere sprintkansen, twee tijdritten gewonnen door Primoz Roglic en weinig spektakel. Dat had de Giro tot woensdag te bieden. "Dat klopt: deze Giro is saai, maar wij maken het parcours niet", zegt Thomas De Gendt (Lotto Soudal) in HNB. "In een vlakke rit van 239 kilometer mag je niet verwachten dat we van bij de start vlammen."

De lange ritten zijn duidelijk het probleem. Er zijn dan ook 8 ritten van boven de 220 kilometer in deze Giro. Absoluut geen meerwaarde voor het spektakel. Dat vindt ook Tosh Van der Sande. "Of een vlakke etappe nu 180 of 230 kilometer telt, de winnaar is dezelfde", zegt hij.

Lange ritten

Al denkt ploegmaat De Gendt wel te weten waarom de ritten zo lang zijn. "De voorbije jaren klaagden we dat de bustransfers naar de start te lang waren. Nu zijn de transfers in de bus korter, maar doen we ze tijdens de koers."

Door die eerste anderhalve week zonder bergen kwamen wel meerdere topsprinters naar de Giro. "Mochten er al in de eerste week bergritten inzitten, bleven de sprinters thuis", aldus Van der Sande. "Dan zou Tosh Van der Sande voor de zege sprinten. Dat willen de Giro-organisatoren niet. Die willen Viviani, Gaviria en Ewan op het podium, niet mij. Ze hebben gelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties