Lotto Soudal-manager reageert op kritiek van Bradley Wiggins: "Deze ploeg heeft geen imagoprobleem"
Redactie
| 4 reacties

John Lelangue vindt niet dat Lotto Soudal een imagoprobleem heeft

Lotto Soudal-manager reageert op kritiek van Bradley Wiggins: "Deze ploeg heeft geen imagoprobleem"
Foto: © photonews

In zijn podcast 'The Bradley Wiggins Show' was diezelfde Wiggins eerder deze week niet echt te spreken over de werkwijze van Lotto Soudal. Volgens de Brit werkt de ploeg 'zoals in 1974'. Hij raadde Victor Campenaerts dan ook aan een nieuwe ploeg te zoeken.

Wiggins is sinds het werelduurrecord duidelijk een fan van Victor Campenaerts. Echter niet van zijn team Lotto Soudal. John Lelangue reageerde intussen op de kritiek. "Ik heb dat gelezen, wat Bradley heeft gezegd", vertelt hij in HLN. "Gaat dat over wat er gebeurd is in de tijdrit van San Marino?" Campenaerts verspeelde er de zege na een fietswissel in het slot. 

'Schuld van Victor'

"Dat was ook een beetje de schuld van Victor. Hij ging als een cyclocrosser met zijn fiets aan de haal. Normaal ga je meteen op het zadel zitten, krijg je een duw van de mechanieker en dan klik je je pedalen vast. Victor heeft niet zo veel ervaring in dat soort dingen. Het was een goede les voor iedereen", is Lelangue duidelijk. 

"Ik zal niet antwoorden op Wiggins. Wij hebben in de voorbereiding op het uurrecord getoond wat we kunnen. We waren beter voorbereid dan Bradley Wiggins toen hij in Londen het record brak. Heeft de ploeg nu een imagoprobleem? Ik vind van niet. We hebben net onze tweede rit in de Giro gewonnen. En we proberen met Victor nog de tijdrit in Verona te winnen."

Na de Giro vinden er nieuwe gesprekken plaats tussen Lelangue en Campenaerts, wiens contract na 2019 afloopt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties