Patrick Lefevere wil niet panikeren met oog op de Tour: "Ik heb ook geen alternatief"
Redactie
| 9 reacties

Patrick Lefevere wil niet panikeren na 'mindere' Giro van Elia Viviani

Patrick Lefevere wil niet panikeren met oog op de Tour: "Ik heb ook geen alternatief"
Foto: © photonews

Elia Viviani (Deceuninck-Quick.Step) heeft de Ronde van Italië zonder ritzege verlaten. Niet echt goed voor het vertrouwen van de Italiaanse kampioen, maar teammanager Patrick Lefevere wil ook weer niet panikeren.

Viviani kwam voor een ritzege naar de Giro, maar kwam van een kale reis thuis. "Ik zie wat iedereen ziet: hij wint niet", stelt Lefevere vast in Het Nieuwsblad. "Maar we gaan nu niet panikeren. We hebben eind vorig jaar gekozen voor Elia en niet voor Gaviria. We blijven daarachter staan. Elia is en blijft onze sprinter in de Tour. Ik heb ook geen alternatief. Of denk je dat Tim Declercq een massasprint zal winnen?"

Mentale tik

Volgens Lefevere kreeg zijn Italiaanse sprinter vorige week maandag een mentale tik na zijn deklassering.  Viviani moest zo de rit aan ex-ploegmaat Fernando Gaviria laten. "Nog steeds een onbegrijpelijke beslissing."

"De jury heeft nooit met de vélo gereden, maar waant zich wel kenners. Elia heeft van die beslissing afgezien, maar moest ook geen twee weken zijn oren laten hangen", aldus Lefevere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties