Primoz Roglic en Jumbo-Visma tevreden na eerste bergrit: "Je weet dat Lopez en Landa gaan aanvallen"
Redactie
| 0 reacties

Primoz Roglic en ploegleider Addy Engels tevreden na eerste bergrit in Giro

Primoz Roglic en Jumbo-Visma tevreden na eerste bergrit: "Je weet dat Lopez en Landa gaan aanvallen"
Foto: © photonews

Giro-favoriet Primoz Roglic moest in de eerste bergrit een half minuutje toestaan op uitdagers Miguel Angel Lopez en Mikel Landa, maar verder kwam de Sloveen niet in de problemen. "De ploeg heeft het prima gedaan vandaag", aldus Roglic.

Roglic kwam uiteindelijk op meer dan 8 minuten van ritwinnaar Cesare Benedetti over de streep. De roze trui verandert naar de schouders van Jan Polanc, maar de kopman van Jumbo-Visma behoudt wel zijn tweede plek in het algemene klassement. 

"Vandaag was een goede dag voor mij en de ploeg", vertelde Roglic na afloop. "Na een paar relatief rustige dagen was het weer even wennen. De Giro is nog lang en er gaan nog genoeg zware dagen komen. De ploeg heeft het vandaag prima gedaan en we kijken uit naar de komende dagen."

'Gemakkelijk handhaven'

Ook de ploegleiding van zijn Nederlandse ploeg reageerde tevreden. "Het was een prima dag voor ons. Primoz is geen enkel moment in de problemen geweest", zegt ploegleider Addy Engels. "Hij kon zich gemakkelijk handhaven op de beklimming en eindigde in een select elitegroepje."

"Je weet dat Lopez en Landa gaan aanvallen. Hij heeft er goed aangedaan om zich daar niet druk in te maken. Uiteindelijk was het verschil maar een halve minuut. De ploeg nam het initiatief naar de klim toe en Antwan, Koen en Sepp waren ook niet heel ver achter na de beklimming. Dat zijn goede signalen richting de komende etappes", besluit Engels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties