Primoz Roglic gelinkt aan dopingzaak? Jumbo-Visma reageert scherp: "Al veel nonsens gehoord"
Redactie
| 6 reacties

Jumbo-Visma reageert scherp op aantijgingen tegen Primoz Roglic

Primoz Roglic gelinkt aan dopingzaak? Jumbo-Visma reageert scherp: "Al veel nonsens gehoord"
Foto: © photonews

Door de mogelijke betrokkenheid van de Sloveense manager Milan Erzen in Operatie Aderlass wordt nu ook de naam van Primoz Roglic in de verte gelinkt aan de dopingzaak rond de Duitse dokter Mark Schmidt. Ondertussen verdedigt Jumbo-Visma de Giro-kopman van de ploeg.

"Bij ons weten is naast Durasek en Koren geen enkele actieve renner betrokken in Operatie Aderlating", zegt woordvoerder Ard Bierens in Het Nieuwsblad. "Dat is alvast wat UCI-voorzitter David Lappartient heeft gezegd. Waarom zou hij liegen? Hij heeft duidelijk gesteld dat naast de al gekende renners er geen in het peloton actieve renners in de zaak betrokken zijn."

Roglic en Erzen kennen elkaar natuurlijk. Roglic reed drie jaar voor de continentale ploeg van zijn landgenoot. "Daar is over gesproken, dat gaan we niet ontkennen. Maar we hebben ook al veel nonsens gehoord, bijvoorbeeld dat hij de ontdekker van Roglic zou zijn. De enige link is dat hij gereden heeft voor de ploeg van Erzen en dat was dan eigenlijk nog niet naar de zin van Primoz. Maar er hebben toen andere krachten gespeeld."

Sloveense wielrennen in kwaad daglicht

Al is het natuurlijk geen reclame voor het Sloveense wielrennen. "Het Sloveense wielrennen wordt momenteel in een kwaad daglicht gesteld en dat is ook vervelend voor Primoz en ons. Of hij die man nog kent? Het Sloveense wielrennen is maar een klein wereldje dus lijkt het ons aannemelijk dat hij hem nog kent. Maar hij heeft nooit echt met die man te maken gehad en op het moment dat Primoz echt wielrenner is geworden, was hij daar al lang weer weg."

Bovendien deed ex-ploegmaat Stef Clement er ook nog een schepje bovenop. Al maken ze zich voorlopig dus niet druk bij Jumbo-Visma. "Wij weten hoe Primoz in elkaar zit, hoe hij werkt en hoe wij met hem werken. We kennen zijn ‘waarden’ van de laatste jaren. Andere ploegen worden persoonlijk aangesproken, wij niet. Wij schieten alvast niet in paniek, wij hebben een dikke olifantenhuid", zegt Bierens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties