Sunweb-Belgen spelen met ploegmaats spelletje om saaie Giro-rit door te komen: "De winnaar kreeg een fles wijn"
Redactie
| 0 reacties

Sunweb-renners spelen spelletje om saaie etappe Giro door te komen

Sunweb-Belgen spelen met ploegmaats spelletje om saaie Giro-rit door te komen: "De winnaar kreeg een fles wijn"
Foto: © photonews

Vanaf donderdag kunnen de klimmers voor het eerst hun hartje ophalen in de Giro. Goed nieuws voor de mannen van Sunweb, die onthoofd zijn sinds de opgave van Tom Dumoulin en dan maar spelletjes bedachten om 'de tijd te doden'.

De Giro was tot dusver een matig spektakelstuk. De oorzaak? Veel sprintetappes, twee tijdritten, te lange ritten én amper kilometers bergop. Maar vanaf donderdag komt daar wellicht verandering in. "Het is de schuld van de Giro-organisatie", aldus Jan Bakelants in Het Nieuwsblad. "De voorbije twee dagen reden we door de Po-vlakte. Ze hadden net zo goed de omliggende heuvels kunnen opzoeken."

"Het had schitterende tv opgeleverd. Normaal bevat een sprint­etappe van de Giro een bergje op het einde, waardoor er nerveus wordt gekoerst. Nu is het zelfs saaier dan in de Tour. Ik heb de voorbije ritten dan maar gebruikt om een praatje te maken met verschillende ploegen. Het is nooit te vroeg om aan de contractonderhandelingen te beginnen."

"Bakelants heeft er alles aan gedaan om het spel te winnen" - Louis Vervaeke

Zijn jonge ploegmaat Louis Vervaeke heeft zich ondanks het gemis van zijn kopman ook al geamuseerd. "Om de rit van dinsdag door te komen, hebben we met de hele ploeg een spel gespeeld. Wie aan het einde van de etappe het laagste gemiddelde wattage had getrapt, kreeg een fles wijn", aldus de klimmer.

Het was uiteindelijk Bakelants die het haalde met 131 watt. "Bakie heeft er wel alles aan gedaan om te winnen. Hij is nooit bidons gaan halen. Toen er na twee uur nog steeds niemand geweest was, heb ik mij opgeofferd. Het spel moet gespeeld worden, maar we moeten ook niet omkomen van de dorst", besluit de Oost-Vlaming. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties