Teammanager van Vincenzo Nibali gelinkt aan Operatie Aderlass, ook link met... Giro-favoriet Primoz Roglic
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Algemeen manager Milan Eržen (Bahrain Merida) gelinkt aan Operatie Aderlass

Teammanager van Vincenzo Nibali gelinkt aan Operatie Aderlass, ook link met... Giro-favoriet Primoz Roglic
Foto: © photonews

Het laatste over Operatie Aderlass, de dopingzaak rond de Duitse arts Mark Schmidt, is nog lang niet geschreven. Nu werd Milan Eržen, de algemene manager van Bahrain Merida en ex-begeleider van Primoz Roglic, gelinkt aan de dopingzaak.

Bij Bahrain Merida werd eerder in de Giro Kristijan Koren al voorlopig geschorst door mogelijke betrokkenheid bij Operatie Aderlass, terwijl er ook al een onderzoek loopt tegen ploegleider en oud-renner Borut Bozic. Maar ook de naam van Milan Eržen valt in de dopingzaak. Dat meldt Cyclingnews

Eržen wordt net als enkele andere Slovenen al sinds 2015 nauwlettend in de gaten gehouden door een mogelijke rol in verschillende onderzoeken. Opnieuw slecht nieuws dus voor de ploeg van onze landgenoot Dylan Teuns en de Italiaanse ronderenner Vincenzo Nibali. 

Bovendien is de geviseerde Eržen de voormalige begeleider van ... Primoz Roglic, zijn landgenoot die dé topfavoriet is in de Giro. De Sloveense ex-schansspringer reed tussen 2013 en 2015 voor de continentale ploeg van Eržen, die ondertussen wel alle betrokkenheid in de dopingzaak ontkent. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties