🎥 Best niet sollen met 'Superman' Lopez: toeschouwer moet het aan de lijve ondervinden

🎥 Best niet sollen met 'Superman' Lopez: toeschouwer moet het aan de lijve ondervinden
Foto: FG

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hét moment van de twintigste etappe in de Ronde van Italië was ongetwijfeld toen Miguel Angel Lopez ten val kwam, of liever wat nadien gebeurde. De renner van Astana liet zijn frustraties de vrije loop en gaf de toeschouwer die de botsing veroorzaakte enkele klappen.

Lopez moest op de slotklim de achtervolging inzetten op Carapaz, Landa en Nibali. Eerder in de etappe had Lopez al getoond een goede dag te kennen, maar een meelopende toeschouwer bracht een eind aan al zijn ambities. De witte trui moest van zijn fiets door de onoplettendheid van de man in kwestie.

FRUSTRATIE KOMT ERUIT

Weg kans op de ritzege en ook Bauke Mollema was er intussen vandoor. Ook weg kans op de vijfde plaats in het klassement voor Lopez. Niet onbegrijpelijk dus dat de frustratie hoog opliep. De manier waarop hij die uitte was er misschien wel ietsje over: Lopez gaf de toeschouwer enkele slagen.

Het is afwachten of de renner hier nog een sanctie kan gaan. Dat kan een eventuele geldboete zijn of ook een tijdstraf. Voorlopig bekleedt Superman de zesde plaats in de stand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties