Belgische Giro-debutant: "Na vier weken pasta kijk je toch wel uit naar Vlaamse boerenkost"
Redactie
| 3 reacties

Giro-debutant Jenthe Biermans (Katusha-Alpecin) kijkt na alle pasta uit naar Vlaamse boerenkost

Belgische Giro-debutant: "Na vier weken pasta kijk je toch wel uit naar Vlaamse boerenkost"
Foto: © photonews

Het Giro-peloton wacht zaterdag nog een lastige bergrit, zondag is er de afsluitende tijdrit in Verona. Daarna kan debutant Jenthe Biermans (Katusha-Alpecin) na vier weken pasta opnieuw van de Vlaamse boerenkost genieten.

"Zaterdag is misschien wel de lastigste rit van de GIro", vertelt Biermans in gesprek met Sporza. "Iedereen is vermoeid, dus dat gaat veel vuurwerk geven. Zowel voor de eersten als de laatsten in het klassement. Maar er is geen weg terug. Ik hoop mijn eerste grote ronde uit te rijden. Ik ben al zonder kleerscheuren naar hier geraakt, maar nu is er geen weg terug."

"We hebben het voordeel dat de tijdsverschillen groot zijn in deze Giro. Het zal de hele dag erg lastig zijn. Maar ik ben zeker niet de enige die vermoeid is. Het wordt zaak om gewoon in een groep te zitten en naar de finish gegaan.

Boerenkost

Voor Biermans is de Giro dus zijn eerste grote ronde. "De koers heb ik goed ingeschat, maar de transfers en alles wat er rond hangt, heb ik toch wel onderschat. Dat ik de pasta hier moe ben? Ik verlang naar de Vlaamse boerenkost. Na vier weken pasta kijk je toch wel uit naar de dagelijkse kost van thuis", lacht Biermans

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties