Campenaerts topfavoriet voor slottijdrit: "Voorbije dagen bij Roglic iets gezien dat ik nooit eerder had gezien"
Redactie
| 12 reacties

Victor Campenaerts vindt zichzelf topfavoriet voor slottijdrit in Giro

Campenaerts topfavoriet voor slottijdrit: "Voorbije dagen bij Roglic iets gezien dat ik nooit eerder had gezien"
Foto: © photonews

Na drie weken Giro volgt het échte grote doel voor Victor Campenaerts: de tijdrit in Verona. Zelf vindt de Lotto Soudal-renner zich topfavoriet. Het voordeel is alvast dat hij in spaarmodus naar zondag kan gaan.

Nog één lastige bergetappe en dan kan Campenaerts zondag voor zijn eerste tijdritzege in een grote ronde gaan. "Ik ben doodmoe, iedereen is doodmoe", vertelt Campenaerts in Het Nieuwsblad. "Zelfs als ik doodmoe ben, behoor ik nog bij de beste helft van het peloton. Trouwens, voor de tijdrit van San Marino voelde ik mij ook moe en toch werd ik tweede, ondanks pech en een parcours dat mij niet lag."

Moe

Primoz Roglic won de eerste twee tijdritten in deze Giro. "Ik heb de voorbije dagen iets gezien bij Primoz dat ik nog nooit eerder had gezien: hij is moe. In het peloton staat hij bekend als een zand­strooier. Hij komt dan naast mij rijden en zegt: 'Auw, my legs. So much pain'. Terwijl je weet dat hij op dat moment geen pijn lijdt en jij wel aan het afzien bent. Nu is hij echt moe."

"Hij heeft ook een mentale tik gekregen in die rit over de Mortirolo. Ook ik had het toen lastig. Met dat verschil dat hij helemaal tot het gaatje moest, terwijl ik de Mortirolo een halfuur trager op reed dan hij."

Maar de ambitie is dus huizenhoog bij Campenaerts. "Ik vind mezelf topfavoriet. Volgens mijn kamergenoot Adam Hansen maak ik zondag veel kans", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties