Evenepoel koerst vijftig kilometer in de aanval en ziet ploegmaat net naast de zege grijpen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Alexander Kristoff blijft Alvaro Hodeg voor in vijfde rit Ronde van Noorwegen

Evenepoel koerst vijftig kilometer in de aanval en ziet ploegmaat net naast de zege grijpen
Foto: © photonews

Er kan van Remco Evenepoel veel gezegd worden, maar niet dat hij anoniem door de Ronde van Noorwegen rijdt. In de vijfde etappe koos hij vol voor het offensief, wat overigens nog andere Belgen ook deden. Uiteindelijk werd het toch een sprint. Alexander Kristoff beschikte over de snelste benen.

De officiële start was amper gegeven of de ene demarrage volgde de andere op. Dat wilde nog niet zeggen dat de vroege vlucht meteen vertrokken was. Het duurde toch enkele tientallen kilometers vooraleer dat effectief het geval was. Tom Van Asbroeck was op het juiste moment wel bij de les. Ook Resell, Bizigitov, Van der Hoorn en Reinders misten de boot niet.

LAMBRECHT EN EVENEPOEL VERSNELLEN BERGOP

Zij kregen slechts een maximale voorsprong van iets meer dan twintig minuten en op zeventig kilometer van de aankomst was het peloton al aardig genaderd. Op één van de beklimmingen trok Bjorg Lambrecht met zijn ploegmaat Hagen in de aanval. Met Remco Evenepoel en Marco Hirschi sloten er twee straffe jonge gasten aan. Deze vier beenden de vroege vlucht bij en zo ontstond er een kopgroep van negen renners.

HERGROEPERING IN FINALE

Na de top van de Meheia trok Evenepoel fors door en enkel Hirschi kon zijn wiel houden. Ze bouwden een voorsprong uit van een minuut terwijl de achtervolgers al werden teruggegrepen door het peloton. Evenepoel en Hirschi bleven vol doorzetten, maar in de slotkilometers kwam het toch tot een hergroepering.

Het kwam dus toch tot een sprint van een uitgedund peloton. Via Alvaro Hodeg was Deceuninck-Quick.Step alsnog min of meer in de buurt van de overwinning, al was Alexander Kristoff deze keer wel duidelijk sneller. Kristoffer Halvorsen spurtte naar de derde plaats.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties