Ex-wereldkampioen en winnaar van de Ronde voor slotweekend Giro: "Let op Landa"
Redactie
| 0 reacties

Alessandro Ballan wijst op het gevaar van Mikel Landa voor slotweekend van de Giro

Ex-wereldkampioen en winnaar van de Ronde voor slotweekend Giro: "Let op Landa"
Foto: © photonews

Richard Carapaz is de topfavoriet om de Giro d'Italia te winnen, maar er staan natuurlijk nog een lastige bergrit en een afsluitende tijdrit voor de boeg. Alessandro Ballan ziet bovendien nog een 'gevaar' binnen de eigen ploeg.

De voormalige wereldkampioen en winnaar van 'Vlaanderens Mooiste' in 2007 vindt nog niet dat het gespeeld. "Neen, de Ronde van Italië eindigt zondag pas in de arena in Verona", vertelt Ballan bij Sporza. "Het klassement is nog vrij gesloten, met 4 renners binnen 3 minuten. Richard Carapaz (Movistar) lijkt bergop de sterkste, maar let ook op Mikel Landa."

"Vandaag volgt een zeer zware rit en hij kan meesluipen in de vlucht. Zo kan hij het klassement nog op zijn kop zetten. Voor Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) en Primoz Roglic (Jumbo-Visma) wordt de eindzege daarentegen heel moeilijk, want Movistar is zeer sterk."

De 34-jarige Nibali staat op bijna 2 minuten van Carapaz. "Nibali moet risico's nemen om te winnen. Een tweede plaats in de eindstand levert hem niets op. Hij moet aanvallen, want zijn achterstand (1'54") is groot. Vincenzo moet vandaag toch meer dan een minuut goedmaken."

Landa?

Bovendien waarschuwt Ballan ook nog voor een andere Movistar-renner: Mikel Landa. De Spanjaard staat op iets meer dan 3 minuten van Carapaz. "Landa jaagt me schrik aan. Hij is als kopman naar deze Giro gekomen en heeft tot dusver vooral moeten knechten. Hij kan in deze rit meeschuiven in een vlucht en de anderen aan het werk zetten. Een aanval van ver kan het klassement nog doen daveren", besluit Ballan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties