Geen depressie voor Patrick Lefevere: "Ik begrijp nu beter hoe sommige collega's zich soms voelen"
Redactie
| 5 reacties

Patrick Lefevere relativeert feit dat Deceuninck-Quick.Step wellicht zonder zege de Giro verlaat

Geen depressie voor Patrick Lefevere: "Ik begrijp nu beter hoe sommige collega's zich soms voelen"
Foto: © photonews

Het ziet er naar uit dat de Giro zondag zal eindigen zonder een triomf van de ploeg van Patrick Lefevere, want in de lastige bergrit van zaterdag en de tijdrit van zondag lijkt het moeilijk om aanspraak te maken op winst.

De teammanager van Deceuninck-Quick.Step vindt dat nu ook weer geen drama. "Ik begrijp nu beter hoe sommige collega's zich soms voelen", aldus Lefevere in HLN. In de laatste negen grote rondes was er minstens één ritzege. In totaal zelfs 38 ritzeges, een gemiddelde van meer dan 4 keer winst per grote ronde.

"De Giro is toch nog niet gedaan? Jullie kijken door een zwarte bril, ik door een roze", vervolgt Lefevere. "We hebben nog twee kansen. Keisse heeft onze Giro ooit gered op de slotdag in Milaan. Hetzelfde met Gert Steegmans op de Champs-Élysées in de Tour. Ik geloof dat het nu ook nog lukt."

'Geen depressie'

Wishful thinking bij Lefevere, want Jungels is slechts een kleine outsider voor winst in de bergrit van vandaag én de tijdrit van zondag. De kans is dus groot dat de beste Belgische ploeg met lege handen achterblijft. "Dat zou jammer zijn, maar ik denk niet dat ik in een depressie ga belanden. De wereld zal blijven draaien."

En laten we ook niet vergeten dat Lefevere dit seizoen al 31x de champagne mocht ontkurken. "Het feit dat ik de jongens niets kan verwijten, maakt dat ik dit makkelijk kan plaatsen. Mochten ze er met hun pet naar gegooid hebben, zou ik anders spreken, maar ze hebben allemaal gedaan wat ze konden. Moet ik dan boos zijn? Het heeft geen zin me op te winden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties