Jan Bakelants vreest dat hij zijn beste kans gemist heeft: "Het was precies een cyclocross-start"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Jan Bakelants vreest dat hij zijn beste kans op Giro-ritzege gemist heeft

Jan Bakelants vreest dat hij zijn beste kans gemist heeft: "Het was precies een cyclocross-start"
Foto: © photonews

Laatste kans voor de vluchters in deze 102e Giro d'Italia. Jan Bakelants belooft zijn uiterste best te doen, maar denkt dat hij zijn grootste kans op een ritzege vrijdag al verspeeld heeft.

Met zondag de tijdrit is er nog één kans voor de aanvallers in het peloton. "Ik ga mijn best doen", aldus Bakelants bij Sporza. "Ik hoop dat het nog iets oplevert, maar het is vandaag een lastige rit met veel bergen. Ik vrees dat ik mijn beste kans vrijdag gemist heb. Toch wel een ontgoocheling dat ik niet bij de ontsnapping zat."

"Het ging allemaal wat raar. We stopten voor de fabrieken van Pinarello en het was precies een cyclocross-start. Tien renners die het snelste in hun pedalen zaten en wegsprongen. Dat was ook de vlucht van de dag. Eigenlijk wel balen. Het zal kijken worden wat er nog in de tank zit."

Positieve balans

De balans van de Giro is alleszins positief volgens de Sunweb-renner. "Ik denk niet dat er nog veel gaat veranderen en dat ik tevreden mag zijn. Dit was mijn eerste grote ronde na mijn val in Lombardije. Ik ga de Giro probleemloos uitrijden. Ik was van grote waarde voor Tom in de ritten dat hij er was, maar jammer genoeg was hij er niet lang. Jammer, want dat was ons doel toen we naar hier kwamen."

"Ik heb nog enkele keren meegezeten in de vlucht. Dat toonde toch aan dat de benen goed waren. Welke grote ronde ik hierna zal rijden? Geen idee. Ik sta als reserve voor de Tour en de Vuelta, maar dat is ook niets, hé", besluit Bakelants

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties