Kogel door de kerk: Alaphilippe verlengt bij Deceuninck-Quick.Step en heeft nog bedankje over voor Lefevere

Kogel door de kerk: Alaphilippe verlengt bij Deceuninck-Quick.Step en heeft nog bedankje over voor Lefevere
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe die de vuisten balt als renner van Deceuninck-Quick.Step na alweer een overwinning: het is een beeld dat we de komende jaren misschien nog wel vaker te zien krijgen. De Fransman heeft immers besloten om in te gaan op het nieuwe contractvoorstel van zijn huidige ploeg.

De reeks individuele overwinningen van Alaphilippe in 2019 is ronduit indrukwekkend: een rit in de Ronde van San Juan, eentje in de Ronde van Colombia, de Strade Bianche, twee ritten in Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo, de Ronde van het Baskenland en de Waalse Pijl. Alaphilippe werd zo dé man van het voorjaar.

Daarmee kwam de excentrieke renner in de belangstelling te staan van een resem ploegen. Het was dan ook maar de vraag of Deceuninck-Quick.Step erin zou slagen om hem aan boord te houden. Het antwoord op die vraag is positief, bevestigt Alaphilippe zelf op zijn Instagramaccount.

VERLENGING VOOR TWEE JAAR

"Ik ben gelukkig dat ik jullie kan aankondigen dat ik voor twee jaar heb bijgetekend bij Deceuninck-Quick.Step. Dank aan Patrick Lefevere voor het vertrouwen. Ik ben gelukkig dat we samen het avontuur kunnen voortzetten", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties