Lopez komt terug op incident met toeschouwer: "Er moet meer respect zijn voor de renners"

Lopez komt terug op incident met toeschouwer: "Er moet meer respect zijn voor de renners"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De discussie omtrent de veiligheid van renners kan weer oplaaien nadat een toeschouwer Miguel Angel Lopez ten val bracht in de Giro. De Colombiaan gaf de supporter in kwestie ook een paar kletsen. Het was nog uitkijken of er hiervoor een sanctie zou volgen, maar die blijft uit.

Lopez reageerde zelf op het voorval bij Cyclingnews. "Ik werd tegen de grond gewerkt. Er moet meer respect zijn voor de renners", stelt de drager van de witte trui. "Het is zeer onveilig. Het is al vaak gebeurd in de Tour. We verdienen meer respect", benadrukt hij nog eens.

De renner van Astana roept op tot meer beheersing bij de toeschouwers. "Ik begrijp dat er veel emoties in de mensen omgaan, maar we leveren zware inspanningen en dan komen ze naar ons toe en worden we ten val gebracht. Wat als je een breuk oploopt en naar huis moet?"

MOMENT VAN ADRENALINE

De frustratie botvieren op de toeschouwer die zo'n val veroorzaakt, is wellicht ook niet de beste oplossing. "Dat spijt me. Het was een moment van pure adrenaline en er is gebeurd wat gebeurd is." Al is enig begrip voor Lopez ook op zijn plaats gezien de impact van het incident. "Als dat niet was voorgevallen, had ik mee kunnen doen voor de zege."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties