Lotto-belofte Van Wilder samen met landgenoten dicht bij zege in ploegentijdrit Orlen Nations GP

Lotto-belofte Van Wilder samen met landgenoten dicht bij zege in ploegentijdrit Orlen Nations GP
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Enkel Remco Evenepoel bleef Ilan Van Wilder vorig jaar voor in het WK tijdrijden voor junioren. Evenepoel zette inmiddels de stap naar de profs, maar ook Van Wilder werkt verder aan zijn ontwikkeling. De belofte van Lotto-Soudal maakt deel uit van de Belgische selectie in de Orlen Nations GP.

De Orlen Nations Grand Prix is de vijfde manche van de Nations Cup voor beloften en is een tweedaagse die doorgaat in Polen. Van Wilder rijdt er voor de Belgische selectie aan de zijde van ploegmaat Sébastien Grignard. Andere geselecteerden zijn Jasper De Plus, Sylvain Moniquet, Aaron Van der Beken en Mauri Vansevenant.

BELGIË GEEFT HALF MINUUTJE TOE

Zestien nationale ploegen verschenen aan de start en mochten zich meteen opmaken voor een ploegentijdrit van 27 kilometer van Jurgow naar Bukowina Tatrzanska. De Belgen kwamen sterk voor de dag en moesten slechts 29 seconden toegeven op winnaar Frankrijk. Goed voor een derde plaats. Denemarken werd tweede en deed er 24 seconden langer over dan de Fransen.

Een rit in lijn over 113 kilometer moet nu nog de eindwinnaar aanduiden van deze nieuwe koers. Het parcours van deze rit komt elk jaar ook weer voor in de Ronde van Polen voor de profs. Er zal vertrokken worden van aan het Bukovina Resort. Aankomstplaats is opnieuw Bukowina Tatrzanska.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties