Tom Pidcock vermijdt Belgische zege op piste van Roubaix, wél succes voor jonge landgenoot in Topcompetitie

Pidcock wint nu ook Parijs-Roubaix bij beloften

Tom Pidcock vermijdt Belgische zege op piste van Roubaix, wél succes voor jonge landgenoot in Topcompetitie
Foto: © photonews

Ook de jongere coureurs hebben dit weekend het beste van zichzelf gegeven. Bijvoorbeeld in Parijs-Roubaix voor beloften. Tom Pidcock, onder andere bekend als supertalent uit het veld, won de klassieker al bij de junioren en deed het nu opnieuw bij de beloften.

Op de kasseistrook Templeuve werd al een beslissende schifting doorgevoerd. De U23 van Lotto-Soudal waren nog goed vertegenwoordig met Jacobs, Vanhoof en Van Moer. Ook Jens Reynders van Wallonie-Bruxelles zat er nog bij. De Belgen hadden het gezelschap van Steward, Pidcock, Hoole, Carvalho en Verder.

Pidcock sprong samen met Johan Jacobs weg. Met hun tweetjes bouwden ze een geruststellende voorsprong uit. De Brit zag er wel iets in om solo de piste aan te vatten en reed een halve minuut weg van Jacobs. Die werd wel nog tweede. Ook de derde plaats was voor een Belg. Jens Reynders mocht mee op het podium.

ZEGE VOOR STAS IN LIMBURG

Elders lukte het een landgenoot wel om de overwinning weg te kapen, in de Topcompetitie namelijk. Binnen dat kader mogen enkel Nederlandse en Belgische teams meedoen. De Ronde van Limburg maakt er deel van uit. Daar toonde Brecht Stas zijn snelle benen. Stas was de snelste in een groepje van vier en liet Jaron Wydooghe en Sjors Dekker achter zich.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties