Belgisch toptalent wordt een maand vroeger dan gepland prof bij Lotto Soudal

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Belgisch toptalent wordt een maand vroeger dan gepland prof bij Lotto Soudal
Foto: © photonews

Lotto Soudal heet de jonge Brent Van Moer welkom bij de profs. De overstap was normaal voor binnen een maand gepland, maar de nummer twee van het WK tijdrijden (U23) zal deze maand reeds de Hammer Series Limburg en de Baloise Belgium Tour bij de profs rijden.

Het Belgische toptalent kijkt uit naar de stap hogerop. "Uiteraard is het spannend om prof te worden", vertetl Van Moer. "Maar Lotto Soudal is inmiddels een vertrouwde omgeving en ik zal er heel wat Belgische renners tegenkomen. Ook ken ik al wat jongens waarmee ik samenwerkte binnen de belofteploeg."

Tijdrijden en klassiekers

Van Moer kan vooral enkele mooie adelbrieven in het tijdrijden voorleggen. "Mijn sterktes bevinden zich in het tijdrijden en de klassiekers. Lotto Soudal is daarom de perfecte omgeving om mezelf daarin verder te ontwikkelen. Natuurlijk hoop ik ook veel bij te leren van een wereldtopper tegen de klok zoals Victor Campenaerts."

"In de klassiekers kan ik leren van grote renners zoals Tiesj Benoot en Tim Wellens. In de toekomst moeten wedstrijden zoals Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen me echt liggen dankzij de lastigheidsgraad van die koersen en mijn grote motor."

Zijn debuut maakt Van Moer dit weekend in de Hammer Series Limburg. "Ik weet niet heel goed wat ik moet verwachten maar het komt er op vooral op neer om zoveel mogelijk te leren van de grote jongens. Tijdens de Baloise Belgium Tour, vooral dan in de tijdrit, wordt het interessant om me al eens te meten met toppers zoals Campenaerts. Dan zal ik al snel weten hoeveel werk ik voor de boeg heb", besluit Van Moer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties