Bob Jungels geeft rondewerk niet op na mislukte Giro: "Ik heb tien minuten zitten huilen"

Bob Jungels geeft rondewerk niet op na mislukte Giro: "Ik heb tien minuten zitten huilen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Atypisch, de oogst van Deceuninck-Quick.Step in de Giro. De teller bleef staan op nul en ook klassementsman Bob Jungels bracht er niet veel van terecht. De Luxemburger komt tot de vaststelling dat hij mentaal niet klaar was, maar wil daarom zijn ambities als ronderenner nog niet opbergen.

De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne kwam in Le Quotidien terug op zijn Giro. "Na de eerste bergrit besefte ik al dat ik niet in orde was. Ik heb tien minuten in de bus zitten huilen. Ik weet niet hoe het komt, maar ik was er mentaal gewoon niet klaar voor."

COMBINATIE VOORJAAR-GIRO ONDERSCHAT?

Er gaan hier en daar stemmen op om de grote ronden links te laten liggen en enkel te focussen op de klassiekers. "Misschien heb ik wel onderschat hoe zwaar het is om de voorjaarsklassiekers te combineren met de Giro", bekent Jungels. "Ik ben nochtans in minder wedstrijden aan de start gekomen. Vroeger reed ik meer koersen."

De eindconclusie is dus dat de renner van Deceuninck-Quick.Step grote ronden wil blijven rijden. "Ik heb al mooie dingen laten zien, want ik herstel meestal goed in de derde week. Dit jaar draaide het niet, maar dat is ook geen drama. Ik moet zeker niet opgeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties