Geraint Thomas blikt vooruit naar de Tour: "Ik heb geen invloed op wat Jumbo-Visma gaat doen"

Geraint Thomas blikt vooruit naar de Tour: "Ik heb geen invloed op wat Jumbo-Visma gaat doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eenmaal de Ronde van Frankrijk winnen, doet smaken naar meer. Daarom wil Geraint Thomas in zo goed mogelijke vorm arriveren bij de Tourstart in Brussel. Dat is een moeilijkere opdracht dan het lijkt, maar de Tourwinnaar van 2018 denkt dat het wel in orde komt.

Thomas nam na zijn Tourzege uitgebreid te tijd om allerlei verplichtingen in te vullen, zo verklapt hij in de Telegraph. "In november kriebelde het weer om op de fiets stappen.Toen wist ik dat ik wel oké ging zijn. Ik ben traag teruggekomen. Ik wilde niets overhaasten", beschrijft de Welshman het najaar van 2018.

ZWAARDERE CONCURRENTIE

Dit jaar is het beetje bij beetje beter beginnen lopen. "Het was leuk om in Romandië een mooi resultaat neer te zetten. Dat gaf een boost voor het vertrouwen." Dat garandeert uiteraard nog geen goede afloop in de Tour. "De concurrentie zeker zwaarder dan vorig jaar. Ik denk dat er veel renners zijn die op het podium kunnen eindigen."

Thomas is van plan om vooral op zich zelf te focussen in de aanloop nar de Ronde van Frankrijk. "Ik blijf zelf dezelfde filosofie te hanteren. Ik heb geen invloed op wat Dumoulin, Yates, Porte of Jumbo-Visma met Kruijswijk of Roglic gaat doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties