Jumbo-Visma én de ontdekker van Kittel hengelen naar diensten van 'uitgeputte' sprinter: "Kunnen een interessant programma aanbieden"

Redactie
| 1 reacties
Jumbo-Visma én de ontdekker van Kittel hengelen naar diensten van 'uitgeputte' sprinter: "Kunnen een interessant programma aanbieden"
Foto: © photonews

Marcel Kittel zette begin vorige maand een punt achter zijn periode bij Katusha-Alpecin en is tegenwoordig een vrije renner. Mogelijk niet voor lang, want Jumbo-Visma loopt warm voor de komst van de Duitse sprinter.

Jumbo-Visma en Kittel hebben al gesproken over een samenwerking bij de Nederlandse ploeg. Maar is dat wel slim om naar een ploeg te gaan waar ook ene Dylan Groenewegen rijdt? "Dat neemt niet weg dat je op dit niveau best een tweede topsprinter hebt", zegt Merijn Zeeman, coach bij de ploeg. "Naast Dylan kunnen we Marcel een interessant programma aanbieden, waarmee hij in alle rust kan openbloeien."

"Er is ook wederzijds respect tussen Marcel en Dylan. Kittel liet zijn beste seizoenen optekenen in teams waar hij gedeelde verantwoordelijkheid had en niet alle druk op zijn schouders lag. Het is geen toeval dat dit gebeurde in de periode met John Degenkolb in de ploeg van Iwan Spekenbrink, en bij Patrick Lefevere, waar er ook nog de jonge Gaviria was."

Uitgeput

Al blijft Zeeman, de ontdekker van Kittel als sprinter, voorzichtig. "Toch weiger ik op de zaken vooruit te lopen", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Marcel is begin mei niet zomaar gestopt. Hij was uitgeput. Het allerbelangrijkste in dit verhaal is dat Marcel eerst als mens weer de juiste balans vindt en dan zelf zijn toekomst als sporter vorm kan geven. Is dat gebeurd, dan zijn we bereid tot een gesprek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties