Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik krijgen opnieuw miniversie in rittenkoers

BinckBank Tour heeft weer plaats voor parcours uit klassiekers

Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik krijgen opnieuw miniversie in rittenkoers
Foto: © photonews

Het parcours van de twee grootste klassiekers uit eigen land wordt straks ook weer opgepikt voor de volgende editie van de BinckBank Tour. De rittenkoers door België en Nederland maakt er in de vierde en zevende rit een kleine Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik van.

Zo blijft het succesrecept van de BinckBank Tour behouden. De wedstrijd start op maandag 12 augustus in Beveren. Op donderdag 14/08 is Houffalize het decor van het gebeuren voor een korte klimrit. Er zal die dag minder dan honderd kilometer afgelegd worden, maar de renners moeten wel drie keer over de Saint-Roche, de eerste klim uit Luik-Bastenaken-Luik.

Na zes etappes zal het klassement al aardig vorm kennen, maar dan volgt er nog een rit door de Vlaamse Ardennen. In de slotetappe van Sint-Pieters-Leeuw naar Geraardsbergen komt onder meer de Berendries, Leberg, Ten Bosse, de Muur en de Bosberg aan bod. De aankomst ligt aan de Vesten, aan de voet van de Muur.

OPVOLGER GEZOCHT VOOR MOHORIC

Voorts zal het op de openingsdag van de BinckBank Tour opletten zijn voor waaiers, zijn er drie sprintersetappes en is er ook een tijdrit in Den Haag. Vorig jaar won de Sloveen Matej Mohoric in het shirt van Bahrein-Merida het eindklassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties