Smaakmaker uit de Giro trekt ondanks mislopen van podium met torenhoge ambitie naar de Tour
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Mikel Landa hoopt nog altijd de Tour te winnen

Smaakmaker uit de Giro trekt ondanks mislopen van podium met torenhoge ambitie naar de Tour
Foto: © photonews

Het is niet de meest spraakmakende Giro geweest. Gelukkig was er nog de aanvallende ingesteldheid bij sommigen, zoals bij Mikel Landa. De Spanjaard van Movistar eindigde door zijn offensief koersgedrag nog vierde en wil deze zomer de Ronde van Frankrijk winnen.

In Italië gaf niemand nog een cent om zijn kansen na een week, maar zijn veelvuldige aanvallen leverden hem nog bijna een plek op het podium op. Landa merkt zelf wel een verschil op met ploegmaat en eindwinnaar Carapaz. "Hij heeft het laten zien van in het begin. Hij reed sterk in de bergen, was goed in de tijdritten en won etappes. Ook voor mij is het een overwinning", klinkt het bij de Spaanse krant Sport.

De vraag is natuurlijk wat Landa nu nog kan en wil in de Tour. "De ambitie in de Tour is dezelfde als in de Giro: winnen. Het zal moeilijk worden, maar ik hoop nog altijd om te winnen." Zijn beste prestatie in de Tour tot dusver kwam er in 2017. Toen stradde hij als renner van Sky op één seconden van het podium.

BETER WORDEN ALS TIJDRIJDER

Wat moet er dan gebeuren om deze zomer nog wat hoger te eindigen? "Het is duidelijk dat ik beter moet worden als tijdrijder", weet Landa. Ook is het de vraag welke rol hij krijgt binnen het team. Quintana heeft al aangekondigd de kopman te zullen worden voor Movistar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties