Voorbereiding van Dumoulin op Tour verloopt allesbehalve ideaal: "Maar Tom is een bijzondere renner"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Voorbereiding van Dumoulin op Tour verloopt allesbehalve ideaal: "Maar Tom is een bijzondere renner"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn vroegtijdige opgave in de Giro was het al snel duidelijk dat Tom Dumoulin zijn pijlen op de Tour zou richten. Maar wat blijkt nu? De voorbereiding van de in Kanne wonende Dumoulin verloopt allesbehalve ideaal.

Een MRI-scan wees uit dat de schade aan de knie van Dumoulin niet al te groot was. Rust was voldoende om het vocht uit de knie te krijgen en de voorbereiding richting de tweede grote ronde van het seizoen op te starten. Maar Dumoulin traint dankzij die gehavende knie nog steeds niet voluit en is volgens het Algemeen Dagblad pas begonnen met duurtrainingen van om en bij de 200 kilometer. 

Bovendien is het nog niet zeker dat Dumoulin via het Critérium du Dauphiné (die zondag start, red.) of de Ronde van Zwitserland naar de Tour gaat. De Dauphiné komt mogelijk nog te vroeg, maar daarna zou er wel een langere hoogtestage ingelast kunnen worden. Nee, een ideale voorbereiding is het dus niet voor de sympathieke Sunweb-renner. 

"Als ik nu een boek zou schrijven over de ideale voorbereiding op een grote ronde, zou ik deze pe­riode absoluut anders invullen", zegt ook zijn coach Hendrik Werner. "Maar wat is ideaal? Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik ben benieuwd waar deze periode nu goed voor is. Als je heel realistisch gaat kijken, zie je dat Tom slechts één week niet op zijn fiets heeft gezeten."

'Veel vertrouwen voor Giro'

Het vertrouwen in een goede afloop in de Giro was groot. Ondanks het feit dat hij al meteen heel wat seconden kreeg aangesmeerd in de openingstijdrit. "Hij was supergoed in vorm en ik had heel veel vertrouwen in een goed klassement. Het is zonde dat we nooit zullen weten of dat was gelukt, maar die vorm en wat hij in de maanden daarvoor heeft opgebouwd, is nu niet ineens weg."

"Daarom zou ik op dit moment zeggen dat we de Tour in goede vorm kunnen halen. Zoveel heeft hij niet verloren in de voorbije twee weken. Ik ben niet bang voor de problemen. Hij moet de komende tijd wel de juiste stappen blijven zetten, maar dan zie ik het positief in. Wij zagen in de Giro een grotere kans om te winnen. Maar Tom is een bijzondere wielrenner die in geen enkele ronde kansloos is", besluit zijn coach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties