Wout Van Aert blikt terug op 18 dagen hoogtestage: "Twijfel er niet aan dat ik goed zal reageren"

Redactie
| 23 reacties
Wout Van Aert blikt terug op 18 dagen hoogtestage: "Twijfel er niet aan dat ik goed zal reageren"
Foto: © photonews

Nog één dag en de hoogtestage van Wout Van Aert (Jumbo-Visma) op de Sierra Nevada is afgelopen. "Ik twijfel er niet aan dat ik goed zal reageren", vertelt de drievoudige wereldkampioen veldrijden.

Van Aert vertoefde 18 dagen op hoogte op en rond de Spaanse bergketen. "Het is me goed bevallen boven op de berg", vertelt Van Aert in HLN. "Het is hier fantastisch weer. Ik ben hier nu ruim twee weken en ik heb alleen nog maar de zon gezien. Beneden in Granada is het meer dan dertig graden. Ideaal."

De renner van Jumbo-Visma verbleef in het Centro de Alto Rendimiento op meer dan 2.000 meter hoogte. "Het is iets minder fascinerend dan een stage in Toscane", lacht hij. "Maar mijn bed wordt elke ochtend opgemaakt. En het is gemakkelijk om te focussen op wat je moet doen. Wel jammer dat de Giro gedaan is. Het was leuk om na training naar de koers te kunnen kijken. Dat hebben we elke dag gedaan. Na zondag zijn we in een zwart gat gevallen."

Tour-ploegmaats

Van Aert verblijft in de Sierra Nevada met heel wat ploegmaats die binnen een maand de Tour rijden. Van Aert zelf doet dat niet. "Van zo'n renner als Kruijswijk kan ik toch altijd wel iets leren", zegt hij. En zondag komt de Kempenaar ook aan de start van de Dauphiné. "Deze stage past in het ontwikkelingsplan dat mijn ploeg heeft voor jonge renners. Daar ben ik nog één van."

"Ik rijd natuurlijk de Dauphiné, dat is een lastige koers in de bergen en dat is nieuw voor mij. We gaan bekijken hoe me dat bevalt, in de Dauphiné en daarna. Ik twijfel er niet aan dat ik goed zal reageren. Misschien krijg ik na een paar dagen een dip. Dat moeten we dan bekijken", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties