Wout Van Aert heeft keuze over het WK op de weg definitief gemaakt

Redactie
| 14 reacties
Wout Van Aert heeft keuze over het WK op de weg definitief gemaakt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert neemt eind september niet deel aan het wereldkampioenschap wielrennen in Yorkshire. Bondscoach Rik Verbrugghe liet nog een kleine opening vrij voor een deelname van Van Aert, maar die past nu definitief voor het WK op de weg en wil alles op de crosswinter zetten.

Geen Wout Van Aert op het WK in Yorkshire. Bondscoach Rik Verbrugghe wilde Van Aert graag mee, maar de ex-wereldkampioen veldrijden heeft nogmaals bevestigd dat hij zeker niet naar Engeland afzakt op 29 september. 

"Ik heb de beslissing al een tijdje genomen", legt Van Aert uit in HLN. "Ik wil een volwaardige crosswinter rijden, liever dan het WK op de weg. Het is een keuze die ik heb gemaakt en waar ik me het beste bij voel. Zelfs al moet ik daarvoor een mooie koers laten schieten."

Amerikaanse WB's?

Of Van Aert aan de Amerikaanse Wereldbekers deelneemt, is nog een vraagteken. "Ik bekijk nog of ik de crossen in Iowa en Waterloo rijd. Normaal neem ik een rustperiode na de Bretagne Classic Ouest France voor ik begin te crossen. Ook om die reden rijd ik het WK op de weg niet."

"Het veldritseizoen en het voorjaar daarna bekijken we nu als één blok. Ik wil vooral een betere en een leukere crosswinter dan de voorbije winter", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties