Wout Van Aert niet alleen naar de Dauphiné om kopman Steven Kruijswijk te helpen

Redactie
| 10 reacties
Wout Van Aert niet alleen naar de Dauphiné om kopman Steven Kruijswijk te helpen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De hoogtestage van Wout Van Aert kwam er niet met het oog op de Tour, maar Van Aert wil wel eens zien wat zijn eerste Dauphiné oplevert na 18 dagen op de Sierra Nevada. Het wordt vooral werken voor kopman Steven Kruijswijk, al denkt Van Aert ook al aan de tijdrit én het BK tijdrijden.

Van Aert komt woensdag naar huis na zijn hoogtestage in de Sierra Nevada. Via een tussenstop bij zijn vrouwtje gaat het richting Dauphiné, die zondag van start gaat. "Het is mijn taak Steven Kruijswijk in de minder lastige ritten zo goed mogelijk bij te staan", vertelt Van Aert in HLN. "Etappes drie en vijf zijn waarschijnlijk sprintetappes."

"Ik ga er niet vanuit dat de snelste sprinters van de wereld de Dauphiné rijden. Daarvoor is de koers te lastig. Misschien kan ik zelf wel iets doen in zo'n sprint." 

Tijdrit

Zelf denkt Van Aert ook al na over de tijdrit. "Dat is mijn eerste van het jaar. Dat wordt een goede test voor het BK tijdrijden daarna. Misschien kan ik daar een mooi resultaat halen", klinkt het hoopvol. Na het BK (weg en tijdrijden) volgt er in juli een maand zonder competitie.

In augustus rijdt hij enkele klassiekers zoals de Prudential Ride Londen, de BinckBank Tour, Hamburg en Plouay. "Dat zijn koersen waar ik als klassieke renner een resultaat wil rijden." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties