Bronzen medaillewinnaar vanop WK niet meer van start in Dauphiné
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Zieke Michael Woods moet opgeven in Dauphiné

Bronzen medaillewinnaar vanop WK niet meer van start in Dauphiné
Foto: © photonews

Een zware rittenkoers met heel wat bergen in zoals de Dauphiné, zou normaal ook iets moeten zijn voor een renner als Michael Woods. De Canadees van Education First heeft er niet de meest fijne tijd beleefd en is er in de slotetappe zelfs niet meer bij.

In de tweede etappe, gewonnen door Dylan Teuns, werd Woods mooi vijfde. De volgende ritten waren niet echt spek naar zijn bek, maar in de bergrit naar Pipay trok hij wel nog eens ten aanval. Samen met Lutsenko was hij lang op pad, maar in de laatste kilometers zagen ze nog een aantal renners voorbij komen en uiteindelijk eindigde Woods twaalfde.

OPGAVE WEGENS ZIEKTE

Het was voor hem net zoals voor alle anderen ook afzien, met name door de uitzonderlijke weersomstandigheden. Het weer was om ziek van te worden en dat laatste is bij Woods dan ook gebeurd. Hij heeft last van diarree en kon dus niet meer van start gaan in de laatste rit.

Het is nochtans niet van zijn gewoonte om vroegtijdig huiswaarts te keren. Het is al geleden van de Ronde van Polen 2016 dat de ploegmaat van Sep Vanmarcke het einde van een wedstrijd niet haalde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties