Dan toch enige opluchting bij Nathan Van Hooydonck aan het eind van bewogen Belgium Tour
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Geen breuken vastgesteld bij Nathan Van Hooydonck na valpartij

Dan toch enige opluchting bij Nathan Van Hooydonck aan het eind van bewogen Belgium Tour
Foto: © photonews

De Baloise Belgium Tour zit er al op voor Nathan Van Hooydonck. Het is vanalles wat geweest voor de CCC-renner die de ronde reed in een truitje van de Belgische selectie: het fameuze wielincident, een tweede plaats en een val. Gelukkig heeft hij geen breuken opgelopen.

De vierde etappe in deze Belgische rittenkoers was zo'n twintig kilometer ver toen er een deel renners tegen de vlakte gingen. Ook Nathan Van Hooydonck, de knappe tweede uit de individuele tijdrit in Grimbergen, lag erbij. Met klachten over de nek en heup werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis van Seraing.

Er werd gevreesd voor een bekkenbreuk, maar zo erg was het gelukkig niet. Er werden geen breuken vastgesteld. Van Hooydonck liep wel een kneuzing op aan de rechterschouder, had schaafwonden op zijn rug en er was schade aan de hals.

BK NIET IN GEVAAR

Zijn ploeg CCC komt met een update over wat hem nu te wachten staat. "Hij moet nu drie à vier dagen rusten", klinkt het. De Poolse ploeg voegt er meteen wat goed nieuws aan toe. "Het Belgisch Kampioenschap over twee weken komt niet in gevaar."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties