Deceuninck-Quick.Step levert leider in Ronde van Zwitserland, ritwinst voor Luis Leon Sanchez

Kasper Asgreen leider na tweede rit in Ronde van Zwitserland

Deceuninck-Quick.Step levert leider in Ronde van Zwitserland, ritwinst voor Luis Leon Sanchez
Foto: © photonews

Bij de eerste rit in lijn in de Ronde van Zwitserland was het de grote vraag of de snelle mannen de hindernissen zouden overleven. Grotendeels was het antwoord positief, maar Luis Leon Sanchez wist toch voorop te blijven. Kasper Asgreen is de nieuwe leider.

Er was een felle strijd om in de juiste ontsnapping te geraken. Iemand die dat wel in de benen heeft, is Guillaume Van Keirsbulck. Dat toonde de CCC-Belg nu ook weer. Imhof, Mannion en Grellier gingen met hem mee. Aanvankelijk bleef het verschil eerder beperkt en dat werkte Imhof blijkbaar op de heupen.

Imhof had wel zin in wat meet vrijheid en ging er in zijn eentje vandoor. De Zwitser reed al snel anderhalve minuut voor zijn drie kompanen en in het peloton ging dan toch de riem eraf. Terwijl Van Keirsbulck, Mannon en Grellier al werden teruggegrepen, maalde Imhof lustig door.

BERGTRUI VOOR IMHOF

Het was zeker geen nutteloze inspanning voor de eerste man in koers, want hij zou er sowieso de bergtrui aan overhouden. Met nog 53 kilometer te gaan had hij ook nog een bonus van twee minuten. De vluchter verloor wel een pak tijd door een fietswissel. Toen ze bij Astana begonnen door te jassen, smelte de voorsprong van de eenzame aanvaller als sneeuw voor de zon.

Ook snelle mannen als Matthews en Sagan kraakten onder het moordende tempo en Rui Costa werd eveneens gelost. Het werk van Astana was het voorbereidende werk voor een sprong van Fraile. Dennis pareerde enigszins verrassend zijn eerste aanval, maar bij een tweede poging kwamen enkel Asgreen en Thalmann aanpikken.

DE INSPANNING TEVEEL VOOR FRAILE

Bergop schudde Fraile nog een versnelling uit zijn benen, maar zijn tempo stokte op de Chuderhüsi. Een ruime groep met ook enkele snelle mannen kon weer terugkeren. Luis Leon Sanchez plaatste wel een sluwe aanval en ging met een voorsprong van aan halve minuut de laatste vijf kilometer in. Dat bleek genoeg om voorop te blijven.

Wat de leiding in het klassement betreft, was het ook bijzonder spannend. De Deen Kasper Asgreen verovert namens Deceuninck-Quick.Step de leiderstrui. Peter Sagan is tweede in de stand en staat zelfs binnen de seconde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties