Dylan Teuns verwacht nog oorlog om mooie ereplaats: "Ik durf niet te veel voorspellingen doen"

Dylan Teuns verwacht nog oorlog om mooie ereplaats: "Ik durf niet te veel voorspellingen doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook in de uitgeregende bergrit stond Dylan Teuns aardig zijn mannetje in de Dauphiné. Met als gevolg dat de Belg van Bahrein-Merida nog altijd zesde staat in het klassement. Een positie die hij graag wil vasthouden, al beseft hij dat de slotrit nog voor verschuivingen kan zorgen.

De Dauphiné heeft hem uiteraard val veel meer gegeven dan waar hij op gehoopt had. Daar is Teuns zich in zijn reactie bij Het Nieuwsblad van bewust. "Had je me vorige zaterdag gezegd dat ik een etappe zou winnen, twee dagen in het geel zou rijden en hopelijk zesde zou eindigen, dan had ik daarvoor getekend."

LIMIETEN OPZOEKEN

Onze landgenoot is best wel trots op wat hij in de zevende Dauphinérit ook weer presteerde. "Vergeet niet dat ik op zo'n lange slotklim van negentien kilometer mijn limieten moest opzoeken. Alles wat boven de tien kilometer klimmen is, haalt me uit mijn comfortzone. Negende in Les Sept Laux-Pipay, dat is beter dan wat ik had verwacht."

Daardoor heeft hij ook nog een mooi perspectief in het klassement. "Ik durf niet te veel voorspellingen doen, want ik verwacht nog een oorlogsdagje. We staan uiteindelijk nog met zeven op een zakdoek van 33 seconden. Ik moet opnieuw hopen op een goede dag." Sowieso mag Teuns tevreden zijn over zijn Dauphiné. "Anderzijds is het geen zekerheid dat ik zesde blijf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties