Evenepoel geeft als leider zelden een krimp: "Ik had kippenvel, het was echt mooi"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 31 reacties

Remco Evenepoel geniet van eindzege in Baloise Belgium Tour

Evenepoel geeft als leider zelden een krimp: "Ik had kippenvel, het was echt mooi"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel stond te glunderen op het podium in Beringen als winnaar van de Baloise Belgium Tour. Hij maakte er voor het eerst mee hoe het is om als leider in een wedstrijd de controle te houden. Dat ging relatief vlot, zo vond hij ook zelf. Voorts was het vooral genieten.

Al was dat in de laatste rechte lijn wel even anders, toen hij opgeschrikt werd door een val. "Ik dacht dat ik uit de gevarenzone zat. Ik denk wel dat ze links harder gevallen zijn. Hopelijk is alles in orde met die jongens", dacht Evenepoel meteen aan zijn collega's.

Bij het bereiken van de aankomst werd Evenepoel luid toegejuicht door het publiek. "Ik was er zelf verwonderd door. Ik had zelfs kippenvel, het was echt mooi." Bij uitzondering van die val bleef de leider op de slotdag uit de problemen. "Ik wist dat het moeilijk zou zijn om de trui nog te verliezen. We zijn altijd vooraan gebleven en reden bij de eerste twintig, dertig."

EERLIJKE JAKOBSEN

Deceuninck-Quick.Step zou met Fabio Jakobsen ook voor de ritzege gaan, maar daar kwam niets van in huis. "Jammer genoeg had Fabio een mindere dag. Hij is eerlijk geweest naar de ploeg toe. Ik vind dat hij ons zo wel respecteert. We hebben een heel mooie week gehad. De eindwinst was het belangrijkste."

STRIJD AANGEGAAN MET WERELDCOUREURS

Evenepoel gaf al blijk van veel maturiteit. "Ik wist dat drie dagen de doorslag gingen geven en tijdens die dagen was ik op de afspraak. Als leider is het relatief gemakkelijk om de koers te bepalen. Zeker op een parcours dat u goed moet liggen. Er moet niet meer getwijfeld worden dat ik dit niveau aankan. Tim Wellens is een wereldcoureur, Victor Campenaerts ook. Het is superknap dat ik met hen al de strijd kan aangaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties