Evenepoel wint ondanks val in laatste rechte lijn Baloise Belgium Tour, slotrit is voor Franse sprinter

Evenepoel wint ondanks val in laatste rechte lijn Baloise Belgium Tour, slotrit is voor Franse sprinter
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Baloise Belgium Tour kende een laatste hoofdstuk met de etappe van Tongeren naar Beringen. Het werd wel een beetje een einde in mineur met valpartijen in de sprint. Het hield Bryan Coquard niet tegen om zijn snelle benen te tonen. Remco Evenepoel liet de eindzege niet meer uit handen glippen.

Door de opgave van Michael Vanthourenhout was er een opgave extra dan verwacht. Voor de overblijvende renners stond er nog wel wat op het spel. Thomas Sprengers deed een zaakje voor de strijdlust en diepte zijn voorsprong op Jan-Willem Van Schip uit.

Na een kort avontuur van Frison en Vantomme, kwam het na zo'n zestig kilometer eindelijk tot de goede ontsnapping. Bizhigitov, Clarke, Van Asbroeck, Liepins, Van Melsen en Van Hoecke reden weg. Hun voorsprong bleef weliswaar beperkt, maar vooral onder impuls van Van Asbroeck bleven ze lang weg.

JAKOBSEN HAAKT AF

Onderweg verzekerde Sprengels zich overigens van winst in de strijdlust. In de slotkilometers moest Jakobsen  -blijkbaar nog teveel last van een val in de Ardennenrit - verrassend afhaken. Deceuninck-Quick.Step verdween zo helemaal uit de vuurlinie. In volle massasprint kwam het dan nog tot een zware valpartij aan de linkerkant van de weg, waarbij zelfs een dranghek werd weggeknald.

VRIJE BAAN VOOR COQUARD

Ook aan de andere kant van de weg werd er nog ferm gevallen. Ook Remco Evenepoel lag erbij, maar al bij al zonder erg. De winnaar van de tweede etappe steekt dus ook de eindzege in de Baloise Belgium Tour op zak. Langs de linkerkant van de baan sprintte de Fransman Coquard naar de overwinning in de slotetappe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties