Het wordt steeds gekker: rugnummer dertien lijkt Remco Evenepoel echt wel geluk te brengen

Het wordt steeds gekker: rugnummer dertien lijkt Remco Evenepoel echt wel geluk te brengen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Velen zouden er alles aan doen om niet met dat rugnummer te moeten starten, maar nummer dertien lijkt Remco Evenepoel zeker geen windeieren te leggen in de Baloise Belgium Tour. De youngster van Deceuninck-Quick.Step is er zelfs blij mee en heeft daar ook zijn redenen voor.

In bepaalde koersen zie je zelfs dat renners met rugnummer dertien hun nummer omgekeerd opspelden, maar geen zulke toestanden bij Remco Evenepoel. Hij had voor aanvang van de Baloise Belgium Tour zelfs aangekondigd dat dertien zijn favoriete nummer is. Dat zal dan nog wel eventjes zo blijven.

Hij had dan al wel gedemonstreerd in de Hammer Series, zijn eerste individuele profzege kwam er afgelopen donderdag in de rit naar Zottegem. Op, jawel, dertien juni. Alweer dertien dus. De dertiende van de zesde maand zelfs. Dat zorgt voor ook nog een leuk rekensommetje: tel beide getallen op en je komt uit bij negentien, de huidige leeftijd van Evenepoel.

OPROEP VAN DE GENDT

Als hij kan, zou Evenepoel dus wel vaker met rugnummer dertien willen starten. Thomas De Gendt heeft bij wijze van grap al een oproep gedaan om hem dat in de toekomst te verbieden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties