Kevin De Weert kan leven met oogst van Lotto: "Remco Evenepoel staat verdiend aan de leiding"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Kevin De Weert legt zich neer bij situatie in Baloise Belgium Tour

Kevin De Weert kan leven met oogst van Lotto: "Remco Evenepoel staat verdiend aan de leiding"
Foto: © photonews

Met enkel nog de slotrit naar Beringen voor de boeg, lijkt de oogst van Lotto-Soudal in de Baloise Belgium Tour vast te staan. Twee ritzeges, maar niet de beoogde uitzege. Die gaat in principe naar Remco Evenepoel en dat zou terecht zijn, geeft Kevin De Weert toe.

De Performance Manager reageerde na de etappe in Seraing bij HLN. "We rijden een supergoeie koers, maar Remco staat verdiend aan de leiding. We mogen zeker niet klagen met twee etappezeges. We moeten hiermee kunnen leven", besluit De Weert.

Lotto-Soudal stuurde Victor Campenaerts mee in de vroege vlucht en daar kwam toch wat overredingskracht aan te pas. "We wisten dat Victor goed was, jammer genoeg viel hij in Zottegem. Deels omdat hij onder de indruk was van Remco. Hij kroop toch met wat schrik weer op de fiets en we hebben er werk aan gehad. Als hij met tien man was weg geraakt, had er misschien meer in gezeten, maar je moet de koers nemen zoals ze is."

ALLES OF NIETS

Om de scheve situatie in het klassement nog recht te zetten, werd er eigenlijk vooral gerekend op Tim Wellens. "Tim heeft een alles of niets poging ondernomen en is daar niet van hersteld. Dat kan gebeuren. Hij heeft wel op straffe wijze de tijdrit gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties