Opgeheven hoofd bij Victor Campenaerts: "Nooit gezegd dat Wout van Aert grotere favoriet is dan ik"
Redactie
| 10 reacties

Victor Campenaerts acht zichzelf én Wout van Aert favoriet voor BK tijdrijden

Opgeheven hoofd bij Victor Campenaerts: "Nooit gezegd dat Wout van Aert grotere favoriet is dan ik"
Foto: © photonews

Voor de Baloise Belgium Tour liet Victor Campenaerts optekenen dat hij eens een klassement wilde rijden. Wat dat betreft: opdracht geslaagd. Er was dan wel nog eentje beter, maar Campenaerts kon als enige in de buurt van Evenepoel blijven en heeft er zeker ook een verdienstelijke week opzitten.

Zo mocht Campenaerts na de aankomst in Beringen mee op het podium. "We waren voor meer gekomen",  reageerde het nummer twee uit het eindklassement. "Het was niet het hoogst haalbare, maar ik moet er wel tevreden mee zijn."

TIJDRIT GRONDIG GEANALYSEERD

De grootste verrassing was misschien wel dat Campenaerts de tijdrit in Grimbergen niet won. "Na een analyse blijkt dat ik in de eerste drie kilometer heel veel tijd verloren heb. In de laatste drie kilometer heb ik ongelooflijk veel tijd goedgemaakt, maar niet genoeg. Het kan zijn dat na de inspanningen in de Giro de pure snelheid is afgebot, maar de vorm is wel goed."

Uiteindelijk pikte hij wel nog zijn ritoverwinning mee. In de Ardennenrit van en naar Seraing mocht Campenaerts het zegegebaar maken. "Een zege in de tijdrit had geen beter klassement opgeleverd. Ik win misschien liever de koninginnenrit dan de tijdrit."

HOOG NIVEAU

Overigens wou hij ook wel een eerder gedane uitspraak over het BK tijdrijden nuanceren. "Ik heb nooit gezegd dat Wout van Aert een grotere favoriet is dan ik, maar hij is wel medetopfavoriet. Remco Evenepoel zal ook wel weer sterk rijden. Je hebt ook Thomas De Gendt, Yves Lampaert. Ik ben redelijk zeker dat er nog nooit zo'n hoog niveau geweest is voor een nationaal tijdritkampioenschap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties