Peter Sagan toont nog eens tijdrijderscapaciteiten en ziet ploegmaat binnen de seconde van wereldkampioen eindigen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Sagan voelde zich opperbest in tweede deel van proloog

Peter Sagan toont nog eens tijdrijderscapaciteiten en ziet ploegmaat binnen de seconde van wereldkampioen eindigen
Foto: © photonews

Peter Sagan staat natuurlijk al langer bekend als dé allrounder bij uitstek, maar het was toch al een hele tijd geleden dat hij zich in een tijdrit van zijn beste kant liet zien. Hij kan dat echt wel. Dat bewees hij in een eerdere fase van zijn carrière én in de proloog van de Ronde van Zwitserland.

Voor het eerst sinds de Eneco Tour van 2016 reed Sagan naar een toptiennotering in een individuele tijdrit. De Slovaak werd zevende. Eigenlijk was zo'n goede uitslag niet verwacht. "Het was mijn eerste wedstrijddag na de Ronde van Californië en een uitgebreide hoogtestage. Het was dus toch wel wat uitdagend", gaf Sagan toe.

We zullen elke dag moeten vechten 

Een teken dus dat hij echt wel in orde was. "Ik voelde me goed, vooral in het finale gedeelte van dit korte parcours. Ik haalde een top tien, maar de Ronde van Zwitserland is lang en zwaar. We zullen dus elke dag moeten vechten", besluit de drievoudig wereldkampioen.

In het tijdrijden is het Rohan Dennis die de regenboogtrui draagt. De Canadees was de beste in de proloog, maar bleef Maciej Bodnar, die andere Bora-renner, slechts voor met enkele fracties van een seconde. "Een overwinning was schitterend geweest", reageerde de Pool. "Ik had een bocht sneller kunnen nemen of op een ander punt harder kunnen gaan, maar dat hoort erbij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties