Sven Nys laat zich uit over Van Aert en Evenepoel: "Moeilijk tussen die twee mannen te kiezen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 34 reacties

Sven Nys vindt prestaties van zowel Van Aert als Evenpoel indrukwekkend

Sven Nys laat zich uit over Van Aert en Evenepoel: "Moeilijk tussen die twee mannen te kiezen"
Foto: © photonews

Dé Belgische coureurs van de week zijn zonder twijfel Wout van Aert en Remco Evenepoel. De ene neemt in principe de groene trui naar huis na de Dauphiné, de andere wint de Baloise Belgium Tour. En bovendien: ze zijn nog jong. Sven Nys is van beiden onder de indruk.

De sterke man achter Telenet Fidea Lions heeft het wielergebeuren deze week ook op de voet gevolgd en bespreekt hun verwezenlijkingen bij Radio 1. "Het is moeilijk om tussen die twee mannen te kiezen", zegt Nys over Wout van Aert en Remco Evenepoel. Feit is wel dat Van Aert presteert op WorldTour-niveau. "Dus staat dat misschien wel wat hoger aangeschreven."

VAN AERT MEER TIJDRIJDER DAN SPRINTER

Van Aert bewees zich zowel in het werk tegen de klok als in de sprint. "Ik denk dat de tijdrit Wout het beste ligt. Van nature is Wout iemand die heel lang hoge wattages kan trappen. Een massasprint is een ander verhaal, want in zijn team zal hij vooral Groenewegen moeten piloteren. De echte punch van een Groenewegen heeft hij niet, maar Wout kan met zijn kracht en positionering wel een sprint winnen."

Nys kijkt met even grote bewondering naar dat andere jonge talent. "Wat Evenepoel in ons land doet - ook tegen WorldTour-renners, zoals een Tim Wellens - is ook indrukwekkend. Op termijn wordt Remco een ronderenner voor het hoogste niveau, daar ben ik quasi zeker van. Met jeugdige renners als Evenepoel en Van Aert ziet de toekomst van het Belgische wielrennen er in elk geval heel goed uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties