Tweede uit het klassement stapt onderweg af in laatste etappe in Dauphiné

Tweede uit het klassement stapt onderweg af in laatste etappe in Dauphiné
Foto: © photonews

De spannende strijd om de eindzege in de Dauphiné kent sowieso een opvallende ontknoping. De nummer twee uit het klassement, Adam Yates, heeft moeten opgeven tijdens de laatste rit. Tot in de zevende etappe droeg de Brit van Mitchelton-Scott nog de gele leiderstrui.

Yates verspeelde in de bergrit naar Pipay zijn leiderstrui aan Jakob Fuglang, maar had nog altijd kans om die in de laatste rit terug te nemen. Yates stond immers slechts acht seconden achter hem in de stand. Op de slotdag van de Dauphiné kon hij echter zijn kansen niet meer voluit verdedigen.

MAAGPROBLEMEN VOOR YATES

Wellicht heeft een hele dag rondrijden in apocalyptische weersomstandigheden uit de vorige rit toch nog een weerslag op hem. Mitchelton-Scott meldt immers dat de renner met maagproblemen kampt. Zo zat er uiteindelijk niets anders op dan vroegtijdig af te stappen.

Zo heeft leider Fuglsang een klein beetje meer speelruimte, al is er nog altijd veel mogelijk. Door de opgave van Yates is de Amerikaan Van Garderen zijn eerste achtervolger op twintig seconden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties