Voor Eddy Merckx mag het er stilaan gaan aankomen: "Je verlangt naar die Tourstart"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Eddy Merckx verlangt naar start van Ronde van Frankrijk in Brussel

Voor Eddy Merckx mag het er stilaan gaan aankomen: "Je verlangt naar die Tourstart"
Foto: © photonews

Het moet iets bijzonders worden, de start van de Ronde van Frankrijk in Brussel. Met nog een kleine drie weken te gaan, is er nu al veel over te doen. Eén van de initiatieven die het nog eens benadrukt, is de BXL Tour. Niemand minder dan Eddy Merckx gaf er de start.

Onze hoofdstad is vandaag lange tijd ontruimd van alle verkeer wegens de BXL Tour, een fietstocht voor recreanten van alle leeftijden. Zij mogen zich uitleven op quasi dezelfde wegen waar het Tourpeloton zal over rijden in de ploegentijdrit.

Eddy Merckx draagt dit initatief een warm hart toe. "Ik vind dat heel mooi", zegt de vijfvoudig Tourwinnaar bij Sporza. "Ik denk dat de mensen tevreden zijn dat ze eens in Brussel op hun gemak kunnen rondfietsen, zonder te moeten opletten voor de wagens."

OOK DRUKKE MOMENTEN

Voorts is het uitkijken naar het begin van de Ronde van Frankrijk. Ook voor Merckx. Ondanks de plichtplegingen die er voor hem mee gepaard gaan. "Ja, het kriebelt. Er wordt animatie rond gemaakt. Je verlangt naar die Tourstart. Sommige momenten zijn natuurlijk druk, maar dat moet je erbij nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties