Wout Poels bewijst dat hij 'niet van suiker is': "Ik ben blij dat ik zege kan opdragen aan Chris Froome"
Redactie
| 1 reacties

Poels draagt zijn ritzege in de Dauphiné op aan Froome

Wout Poels bewijst dat hij 'niet van suiker is': "Ik ben blij dat ik zege kan opdragen aan Chris Froome"
Foto: © photonews

Wout Poels lanceerde met recht en reden een oerkreet van jewelste toen hij in de zevende rit in de Dauphiné als winnaar de aankomst bereikte. Hij had er dan ook apocalyptische weersomstandigheden voor getrotseerd. Uiteraard dacht Poels ook meteen aan ploegmaat Christopher Froome.

Onweersbuien, hagel, felle regen: het deerde Poels allemaal niet. In een persbericht van Belga liet de ritwinnaar weten wel met zulke omstandigheden om te kunnen. "Toen ik het hoorde donderen, schrok ik wel even, maar niet lang. Zoals ze in Nederland zeggen: wij zijn niet van suiker, een beetje regen kan geen kwaad."

Gelukkig remonteerde ik Fuglsang nog 

Wellicht staat Poels met deze zege weer een stap dichter bij een selectie voor de Tour. "Ik probeerde het nog met een laatste inspanning in het slot en gelukkig remonteerde ik Fuglsang nog. Zo'n zege is goed voor het vertrouwen en dat kan nooit geen kwaad met het oog op de Tour. Het is ook goed om te tonen aan de ploeg dat je in goede doen bent en kan winnen."

Het was voor iedereen bij Ineos nochtans niet simpel om de knop om te draaien na de val van Froome. "De koers wacht niet, het gaat door. Het was een emotionele week en ik ben blij dat ik hier de zege pak en die kan opdragen aan Chris Froome. Ik hoop dat hij de moed houdt en hij sterker terugkomt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties