Valverde controleert bergop bij rentrée en haalt fraai tweede overwinning van het seizoen binnen

Valverde controleert bergop bij rentrée en haalt fraai tweede overwinning van het seizoen binnen
Foto: © photonews

Er werd in Frankrijk alweer gekoerst, in de Route d'Occitanie namelijk. Waar Alejandro Valverde zijn eerste wedstrijd reed sinds Luik-Bastenaken-Luik en hij deed dat in stijl. De wereldkampioen hield alles onder controle in de eerste bergrit en maakte het af aan de streep.

Met een groep van zo'n twintigtal renners werd de laatste vijftien kilometer aangevat. Het was dan nog wel even afdalen, vooraleer het de laatste zeven kilometer weer bergop ging. Het was Movistar dat het tempo opvoerde en de groep verder uitdunde.

Gallopin en Sivakov moesten afhaken, maar bleven zich wel weren. Nog acht man hield stand in de kopgroep met enkel nog de slotkilometers voor de boeg: Valverde, Pedrero, Dunbar, Sosa, Aranburu, Gesbert, Taaramae en Uran. Bij een versnelling van Dunbar gingen in eerste instantie enkel Valverde en Uran mee.

GENERATIESTRIJD TUSSEN VALVERDE EN YOUNGSTERS

Sosa, Gesbert, Taaramae, Aranburu en zelfs Gallopin slaagden er wel in om weer de aansluiting te maken. Ook een uitval van Gesbert kon de boel niet meer uit elkaar splijten. Valverde oogde scherp en controleerde. In de sprint was de Spanjaard dan ook de sterkste en de snelste, voor Dunbar en Gesbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties