Ben Hermans houdt alweer knap stand, Italiaan van UAE slaat dubbelslag
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Ben Hermans behoudt goede klassering terwijl Ulissi de leiding neemt

Ben Hermans houdt alweer knap stand, Italiaan van UAE slaat dubbelslag
Foto: © photonews

Het is een sterke Ben Hermans die aan de slag is in de Ronde van Slovenië. Hermans reed al een sterke tweede etappe. Ook in rit drie, opnieuw voer voor de klimmerstypes, stond de renner van Israel Cycling Academy zijn mannetje. De winst was voor Ulissi, die ook naar de leiderstrui mag aandoen.

Opnieuw maakte de vroege vlucht geen schijn van kans. Zeven minuten bonus was nochtans niet mis voor het aanvallende kwartet. Nog voor de hellingen eraan kwamen, was de voorsprong alweer gesmolten als sneeuw voor de zon.

Op de Dole kon er geen verstoppertje meer gespeeld worden: Chaves, Pogacar, Ulissi en Vlasov waren bij de betere klimmers. Bij een volgende versnelling van Ulissi in het zicht van de top, kwam er enkel een reactie van Vlasov. De achtervolgers waren dan wel niet zo ver weg, Ulissi en Vlasov gaven het volle pond in de afdaling.

HERMANS BEPERKT DE SCHADE

Dat zorgde ervoor dat ze zouden voorop blijven. Ulissi wist de leiderstrui nabij en liet in de slotkilometers ook nog eens zijn metgezel achter. Zo werd het een dubbelslag voor de man van UAE. Vlasov en Visconti werden twee en drie. Hermans wist ook mooi de schade te beperken met een zevende plaats op 17 seconden van de ritwinnaar. In de stand telt de als vijfde geklasseerde Hermans een half minuutje achterstand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties