Ex-winnaar Milaan-Sanremo sprint naar zege na lastige rit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Arnaud Démare blijft overeind en maakt het af in de sprint

Ex-winnaar Milaan-Sanremo sprint naar zege na lastige rit
Foto: © photonews

Op de eerste dag waren de klimmers aan zet in Route d'Occitanie met een triomferende Alejandro Valverde, in de tweede rit lag er eventueel een kans voor de sprinters. Dan moesten die wel enkele pittige hellingen over geraken. Démare slaagde in de opdracht en was het snelst aan de meet.

Een volledig Franse kopgroep kwam tot stand met daarbij Carisey, Chetout, LeCunff en Tulik. De vlucht werd goed gecontroleerd. Chetout had het wel begrepen en liet zich terugzakken nadat hij bergpunten gesprokkeld had. De Rossi, Paillot en Vaubourzeix gingen in de tegenaanval.

VLUCHTERS SNEUVELEN ONDER RODE VOD

Het was dus nog al Frans wat de klok sloeg, maar de drie achtervolgers geraakten niet tot bij de koplopers. Ook de leiders hadden niet veel voorsprong meer en waren er onder de rode vod aan voor de moeite. Zo kwam het dus toch tot een sprint.

Arnaud Démare had nog iets goed te maken nadat hij in de Giro nipt de puntentrui verspeelde aan Pascal Ackermann en haalde zijn hartje op met een ritzege in de Route d'Occitanie. De Brit Lawless en de Nederlander Hofland werden tweede en derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties