Groepje met Terpstra en Philipsen stuit op fraaie solo van Cofidis-Belg

Kenneth Vanbilsen boekt zeldzame overwinning in Dwars door het Hageland

Groepje met Terpstra en Philipsen stuit op fraaie solo van Cofidis-Belg
Foto: © photonews

Dwars door het Hageland heeft zeker niet teleurgesteld. Van bij de start in Aarschot tot aan de aankomst in Diest lag het nooit echt stil. Het was doorlopend koers en er vormde zich een kopgroep met mooie namen. Kenneth Vanbilsen was de slimste van allemaal en reed op het juiste moment weg.

Een bedrijvige Van Schip toonde zich samen met een hoop collega's al in de aanvangsfase, maar een eerste ontsnappingspoging werd tot de orde geroepen. In de loop van de koers kwam het wel tot een breuk in het peloton. De omvangrijke eerste groep van een kleine veertig man nam een minuut voorsprong.

De koers zou ook nog eens uit elkaar spatten in de finale. Asselman en Vermeersch dachten weg te zijn voor een koppeltijdritje, maar dat was verkeerd gedacht. Het kwam nog tot een samensmelting tussen de verschillende groepen. Van Schip doorbrak de status quo met een nieuwe aanval.

VANBILSEN WACHT SPRINT NIET AF

Dupont en Dempster zetten in eerste instantie de achtervolging in, maar het was een versnelling van Terpstra die voor de definitieve schifting zorgde. Zo kwam het tot een kopgroep van acht renners met daarbij acht Belgen. Ook Philipsen zat erbij. Vanbilsen was nog zo'n landgenoot voorin en die wilde de sprint niet afwachten.

ULTIEME VERSNELLING TERPSTRA MAG NIET BATEN

Een reactie bleef in eerste instantie uit. De man van Cofidis had het goede moment gekozen en ging met een voorsprong van zo'n 15 seconden de slotkilometers in. Terpstra gooide nog eens zijn kaarten op tafel, maar kreeg niemand afgeschud in de achtervolgende groep en zo had Vanbilsen gewonnen spel. Terpstra sprintte wel nog naar plek twee. De laatste podiumplaats was voor Quinten Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties